Mees õhkis oma keha külge kinnitatud lõhkeseadeldise ja lasi endaga koos õhku tööstusarenguministri C.V. Gunaratne, kes marssis rahvahulgaga tamili sisside vastases sõjas hukkunud valitsussõdurite mälestusparaadil. Minister tapeti 5.000 inimese silme all.

Politsei sõnul oli tapja Tamil Eelami Vabastustiigrite (LTTE) suitsiiditerrorist "must tiiger".

Haiglatöötajate sõnul oli Gunaratne naine 15 tõsiselt haavatu hulgas, kes ministri pealinnast Colombost 15 km lõunas paiknevas koduringkonnas Ratmalanas haiglasse toimetati. Üldse sai hukkunud sõdurite peredele rahakogumiseks mõeldud üritusel vigastada vähemalt 60 inimest.

Terrorist pani pommi plahvatama pärast seda, kui mullu detsembris tamili sisside atentaadist eluga pääsenud president Chandrika Kumaratunga oli tänanud sõjas hukkunud sõdurite perekondi.

President ütles kogu Sri Lanka rahva poole pöördudes, et konfliktile ei ole sõjalist lahendust.

Tamil Eelami Vabastustiigrid (LTTE) on 1983. aastast peale võidelnud Sri Lanka põhja- ja idaosas tamilite iseseisvuse eest.

Märtsis alustasid nad uut jõulist pealetungi, et tagasi vallutada oma kunagist tugipunkti Jaffna poolsaare põhjaosas. Viimasel kahel nädalal on lahingutes tekkinud vaheaeg.

Kogu Sri Lanka tähistas Sõjakangelaste Päeva kaheminutilise leinaseisakuga, aga varsti pärast seda tulistas LTTE mitu mürsku riigi idaosas asuva Trincomalee piirkonna politseijaoskonna pihta. Ükski inimene viga ei saanud.