Kohtu pressiteenistusest teatati RIA Novostile, et Lunev kahetses kolmapäevasel istungil tehtut, mis tõi endaga kaasa erikorras kohtuasja läbivaatamist. See toob arvatavasti Lunevile ka leebema karistuse. Uus istung ja kohtuotsuse väljakuulutamine toimub 7. mail.

Kaaskohtualuse Dmitri Savinsi kaitsja Sergei Goljatjev selgitas agentuurile, et Lunev sõlmis juurdluse käigus kokkuleppe, mis tõttu tema kohtuasja vaadatakse eraldi läbi.

Tallinnast pärit Lunevit süüdistatakse kahe paragrahvi - inimröövi ja piraatluse alusel. Teda ähvardas kuni 15-aastane vabadusekaotus, kuid nüüd ei pruugi ta üle 7,5 aasta saada, selgitas advokaat.

Goljatev lisas, et loodab ka teiste kohtualuste osas piraatluse paragrahvi kaotamist ja asendamist teiste paragrahvidega.

Soomest Alžeeriasse suundunud Arctic Sea läks koos 15-liikmelise Vene meeskonnaga eelmise aasta suvel kaduma ning avastati alles 16. augustil Aafrika looderannikult Cabo Verde saarte lähedalt.

Juurdluse kohaselt hõivasid laeva kaheksa Eestist, Lätist ja Venemaalt pärit meest. Prahilaeva vabastasid appi tõtanud Vene Musta mere laevastiku mereväelased.

Seitset kahtlusalust süüdistati piraatluses ja inimröövis, kaheksandat kuriteo organiseerimises.