Malala, kes toodi Birminghamis asuvasse kuninganna Elizabethi haiglasse 15. oktoobril, lahkus sealt neljapäeval, et jätkata taastumist perekonna ajutises elupaigas Inglismaa West Midlandsi piirkonnas, vahendab CNN.

15-aastasest tüdrukust sai rahvusvaheline sümbol, kui Talibani võitleja teda tulistas tema võitluse pärast tüdrukute koolihariduse eest.

Malala pidas kartmatult blogi tüdrukute hariduse kohta ja süüdistas Talibani harimatusest kasu lõikamises. Taliban on keelanud tüdrukutel hariduse omandamise ja lubanud tappa kõik, kes seda keeldu rikuvad.

Malala jääb kodusele ravile ning talle tehakse järgmisel kuul taastav koljulõikus.

„Malala on tugev noor naine ning on teinud koos inimestega, kes tema eest hoolitsevad, tugevat tööd paranemise suurepäraseks edenemiseks,“ ütles Birminghami ülikoolihaiglate meditsiinidirektor doktor Dave Rosser. „Pärast asja arutamist Malala ja tema meditsiinimeeskonnaga otsustasime me, et koos vanemate ja kahe vennaga kodus olemine tuleks talle kasuks.“

Pakistani ametnikud teatasid neljapäeval, et Malala isale Ziauddin Yousafzaile on antud tööd Pakistani konsulaadis Birminghamis. Ta nimetati haridusatašeeks ning ta juhib konsulaadi haridussektsiooni kolm aastat. Tööaega võib pikendada kahe aasta võrra.

Malala oli 9. oktoobril Pakistanis Swati orus koolibussis, kui Talibani võitlejad selle peatasid ja nõudsid, et teised tüdrukud ütleksid, kes on Malala. Seda ka tehti. Malalat ja veel kaht tüdrukut tulistati. Teised pääsesid aga kergemate vigastustega.

Malala sai kuulihaavad pähe ja kaela ning tema seisund oli kriitiline. Isa nimetas Malala paranemist imeks.

Malalast on saanud rahvusvaheline kuulsus. Ajakirja Time aasta inimese valimisel tuli ta teisele kohale.