Rühmituse esindaja Zabiyullah Mujahed ütles, et Taliban on kosumas hoopidest, mille ta sai, kui NATO imbus liikumisse ning tappis mõned selle juhid. Kuid üha rohkem inimesi on valmis toime panema suitsiidirünnakuid, kirjutab BBC.

Pühapäeval tehti Kabulis pommirünnak politsei bussi vastu, milles sai surma 24 inimest. Nii suure ohvrite arvuga rünnakut ei ole Kabulis toimunud 2001. aastast alates.

Mujahedi sõnul on pealinn Talibani järgmine peamine sihtmärk. „On tõsi, et me suurendame survet Kabulile, kuna Kabul on pealinn ja siia on koondunud välisväed,” ütles Zabiyullah Mujahed.

Ta lisas, et Talibani eesmärgiks on „riigi iseseisvus ja vabadus” ning et nad kordavad sama taktikat, mida mässulised Iraagis.

Eile teatas Afganistani kaitseminister Abdul Rahim Wardak, et toetus Talibanile on vähenemas.

Hoolimata Talibani uuest taktikast, jätkuvad riigi lõunaosas rasked lahingud. Eile sai teeäärse pommi plahvatuses surma kolm Kanada sõdurit. Üldse on sel aastal Afganistanis saanud surma umbes 90 välisvägede sõdurit, enamik neist NATO juhitud vägede koosseisus peetud lahingutes riigi lõunaosas.

Ajakirjanike teateil ei ole riigi lõunaosas olnud nii palju vägivalda sellest ajast alates, kui Taliban 2001. aastal võimult tõugati.