Talibani teatel algas praegu jätkuv rünnak enesetapuplahvatusega, mis oli suunatud Kabuli ringteel asuvate kohalike ja välisluureorganisatsioonide hoonete vastu, vahendab BNS.

AFP korrespondendid kuulsid mitut järjestikust valju plahvatust, politsei on kinnitanud üht plahvatust ja tulistamist Ühendriikide saatkonna lähedal. Korrespondendite teatel üritavad politsei ja Afganistani armeeüksused jõuda ringteele, kuid olid sunnitud tule all taganema.

"Täna kell üks päeval korraldati Kabuli Abdul Haqi ringteel ulatuslik enesetapurünnak kohalike ja välisriikide luurerajatiste vastu, rünnak kestab," ütles Talibani esindaja Zabiullah Mujahid.

"Rünnakus osaleb viis enesetapuvõitlejat, kuid täpsemat infot ei saa ma anda, sest operatsioon kestab," ütles Kabuli kriminaalpolitsei ülem Mohammad Zahir.

Afganistani tervishoiuministri asetäitja Nadira Hayat Burhani sõnul on haavatud toimetatud kahte Kabuli haiglasse.

Lääne sõjaline allikas kinnitas, et rünnaku üks sihtmärk on ISAF-i peakorter, ISAF-i esindaja pole teadet kinnitanud, küll aga kinnitas tulistamist Kabuli südalinnas.

"Jälgime sündmusi pingsalt, me usaldame Afganistani võimude suutlikkust selle olukorraga toime tulla," ütles alliansi peasekretär Brüsselis ajakirjanikele. "Oleme tunnistajaks Talibani katsele üleminekuprotsessi proovile panna, kuid neil ei õnnestu seda peatada. Üleminek on käivitatud ja jätkub."

Ühe pealtnägija teatel on ründajad asunud positsioonidele ehitusjärgus kõrghoones ja on julgeolekujõududega tulevahetuses. Samas piirkonnas asuvad Afganistani armee hoone ja ehitusjärgus Marriotti hotell.

USA Kabuli saatkond pole seni olukorda kommenteerinud.