Lõuna-Korea välisministeeriumi esindaja ei täpsustanud jutuajamise üksikasju ega seda, kellega täpsemalt õnnestus neil rääkida, kirjutab Novosti.

Hiljem teatas talibite esindaja, kes nimetas end võitlejate juhiks, kuid ei täpsustanud oma nime, et võitlejad lubasid kolmel vangistatud naisel rääkida Lõuna-Korea esindajatega nende emakeeles.

Varem on mõned vangistatutest andnud intervjuusid meediakanalitele, kuid talibid on lubanud neil kõneleda vaid inglise keeles. „Tegime selle erandi ja lubasime neil rääkida korea keeles, et näidata oma siirast suhtumist Lõuna-Korea valitsusse,” ütles talibite esindaja.

Võitlejad on nõudnud otseseid läbirääkimisi Lõuna-Korea võimudega sellest ajast alates, kui Afganistani valitsus keeldus pantvangide vabastamiseks lahti laskma vangis viibivaid talibe.

Afganistani arstid aga teatasid, et saatsid 21-le Talibani käes pantvangis viibivale Lõuna-Korea vabatahtlikule ravimeid. Arstid viskasid ravimipakid mässuliste juhtnööride järgi Ghazni provintsi. Talibani teatel on mitmed pantvangid haiged, kahe seisund on tõsine.

Taliban on tapnud kaks lõunakorealasest vangi ning ähvardab tappa ka ülejäänud, kui Afganistani valitsus ei vabasta kaheksat vangis viibivat talibit. Kabul on seni keeldunud nõudmist täitmast.