Christopher Neil ütles emaspäevase kohtuistungi algul, et ta loodab, et Tais on olemas õiglus, vahendab telekanal Sky News. Neill ennast vägistamises süüdi ei tunnistanud.

Tai võimud vahistasid Neilli oktoobris 2007. Interpol oli ta varem kahtlustatuna 12 poisi vägistamises tagaotsitavaks kuulutanud. Kanadalasest õpetaja-pedofiili teati algul vaid varjunime järgi ning tema päris nimi sai teatavaks alles pärast vahistamist.

Interpol huvitus pedofiilist pärast 200 foto avastamist internetist, kus oli kujutatud kanadalase ebaterve seksuaalsuhe Vietnamist ja Kambodžast pärit poisikestega, kellest mõningate vanus ei ületanud kuute eluaastat.

Lisaks avastati veebist Neilli enda moondatud foto, mille tänu Saksa spetsialistide abile taastati ning tänu sellele õnnestus mehe jälile jõuda ja tabada.

Selgus, et Neill elas mõnda aega Lõuna-Koreas, kus ta õpetas inglise keelt, kuid otsustas pärast talle alanud jahti kolida Taimaale. Pedofiili tundis televiisoris näidatud fotolt ära 9-aastane Tai poiss. Laps rääkis, et kanadalane maksis talle seksi eest 20 dollarit (veidi üle 200 krooni).

Prokuratuuri väitel on nende kasutuses 70 fotot, mis tõestavad Neilli osalust laste pilastamises.