Igapäevased protestikogunemised on linnas toimunud juba mitu nädalat ning nendega kutsutakse peaministrit üles ametist tagasi astuma.

Osa meeleavaldajatest nõuab ka monarhia kui valitsemisvormi reformimist - seda hoolimata Tais kehtivatest karmidest seadustest, mis keelavad sealse monarhia solvamise või selle vajalikkuse kahtluse alla seadmise ning näevad selle eest kohati ette aastatepikkuse vangistuse.

Tänastest tudengite eestvedamisel toimuvatest protestidest võttis korraldajate sõnul osa kümneid tuhandeid inimesi. Viimased plaanivad sümboolselt okupeerida kuningliku palee lähistel asuva pargi.

Üha hoogu koguv protestiliikumine nõuab, et peaminister Prayuth Chan-ocha - kes haaras võimu riigipöördega 2014. aastal ja võttis võidu mullustel vaidlusalustel valimistel - astuks ametist tagasi. Ühtlasi soovitakse põhiseaduse ümberkirjutamist ja seda, et võimud lõpetaksid kriitikute ahistamise.

Telekanali BBC Tai korrespondendi Jonathan Headi sõnul on rida poliitilisi skandaale ja koroonaviiruse pandeemiaga kaasnevad raskused viinud riigis kasvava rahulolematuseni.