Surat Thani provintsi võimude esindaja rääkis Sky Newsile, et Bangkok Airwaysile kuuluva reisilennuki ATR-72 500 pardal (mis mahutab 70 reisijat) oli 68 reisijat ja neli meeskonnaliiget.

Kokkupõrkes torniga hukkus lennuki piloot, 41 reisijat sai vigastada. Intsident lennuga PG266 toimus kell 11 Eesti aja järgi ning sel ajal sadas Ko Samuil tugevat vihma ja puhus vinge tuul.

Bangkok Airwaysi president kapten Puttipong Prasarttong-Osoth ütles õnnetuse järel toimunud pressikonverentsil, et hukkunud piloot Chartchai Pansuwan oli 19-aastase lennustaažiga ning oli õnnetuse sattunud lennukimudeliga lennanud juba 14 aastat.

Kokkupõrke tagajärjel endise lennujuhtimistorniga sai lennuk purustusi, kuid õnneks põlema ei süttinud, märgib Briti ringhääling BBC News.

Kohalikud ametnikud kinnitavad, et suurem osa kannatanutest olid Euroopast pärit suvitajad, kes saabusid mõnisada kilomeetrit eemal kagus asuvast populaarsest Krabi puhkekohast.  

Reisijate seas oli Eurooplasi: Itaaliast, Suurbritanniast, Hispaaniast, Saksamaalt, Šveitsist ja turiste Iisraelist.

Ajalehe Bangkok Posti teatel asub vanas dispetšeritornis, mille vastu lennuk ATR 72 põrkas praegu tuletõrjeautode garaaž ja panipaik.