Mägipiirkonnas asuvas kaevanduslinnas New Bataanis hukkus kokku 142 inimest, ütles piirkondlik sõjaväe pressiesindaja kolonelleitnant Lyndon Paniza, vahendab BNS.

"Hirmutav on see, et seal on endiselt kadunud 258 inimest," ütles ta AFP-le.

Vähemalt 151 inimest sai surma kõige enam kannatada saanud piirkonnas, Compostela oru provintsis Mindanao saare idaosas.

Hukkunute seas on ka 66 külaelanikku ja sõdurit, kes jäid New Bataani linnas mudavoolu alla, mis ujutas üle kaks kriisiabikeskust ja sõjaväebaasi, ütles provintsi pressiesindaja Fe Maestre AP-le. Sealse üleujutuse elas üle vähemalt 80 inimest, kellele antakse arstiabi, ent seni teadmata arv inimesi jäi ka kadunuks, lisas ta.

Umbes 45 000 elanikuga põllumajanduslinn oli muutunud kolmapäeval mudaväljaks, millest paistsid kokkuvarisenud majad ning tormituultega maha kistud kookospalmid ja banaanitaimed.

Kindralmajor Ariel Bernardo sõnul sai läheduses asuvas Davao Oriental provintsis surma 81 inimest, veel 21 on teadmata kadunud.

Mujal Minadnaol hukkus 15 inimest, Visayase piirkonnas registreeriti kolm surmajuhtu, ütlesid tsiviilkaitseametnikud AFP-le. Koolides, võimlates ja teistes avalikes hoonetes otsis peavarju 87 000 inimest.

Ametnikud ütlesid varem, et kardetavasti kerkib ohvrite arv veelgi, sest päästjad on alles jõudmas raskesti ligipääsetavatesse paikadesse, kus on teada antud kümnetest kadunuks jäänud inimestest.

President Benigno Aquino ütles, et kadunute ja hukkunute koguarv on siiski väiksem kui 2011. aasta detsembris, kui troopiline torm Washi nõudis 1200 inimese elu.

Aquino ütles, et valitsus uurib, miks mudavoolus minema uhutud New Bataani sõjaväebaas asus piirkonnas, kus oli suur üleujutuste tõenäosus.

Ametnikud uurisid ka teateid, et tulvades minema uhutud hoonete seas oli evakuatsioonikeskus, lisas president.

Meteoroloogide teatel ulatus teisipäeval Mindanao saare idarannikul maabunud Bopha tormituulte kiirus iiliti 58 meetrini sekundis.