Maha Vajiralongkorn on kolm korda lahutatud playboy, kes tegi oma koera Tai õhujõudude marssaliks. Sellest isikust peaks saama Tai kuningas pärast oma isa, kuningas Bhumibol Adulyadej hiljutist lahkumist kirjutab The Guardian.

Vajiralongkorn saab kuningaks sünnipäraselt. Ta õppis Austraalia Duntrooni sõjaväeakadeemias lenduriks. Aastakümneid pole teda poliitika ja avalik teenistus huvitanud, kuid nüüd on temast saamas ühe maailma väärika monarhia järeltulija.

Kuningas Bhumibol Adulyadej, kes suri pärast 70-aastast valitsemisaega, oli tõeline väärikuse etalon ja vooruslik budist. Tema poeg on aga silma paistnud ekstravagantse naistemehena, kes on julm ka oma laste suhtes. Mitmed neist elavad eksiilis ning on oma nimest lahti öelnud.

Rahvusvahelise uudistekünnise ületas Vajiralongkorn 2007. aastal, kui internetti lekkis video sellest, kuidas ta oma toonase silmarõõmu, printsess Srirasmiga peaaegu alasti oma sünnipäeval tantsis. Seltsiks muidugi puudel Foo Foo, kes on nüüdseks küll manala teed läinud. Nimelt suri ta eelmisel aastal ning tuhastati neli päeva kestnud budistlikul riitusel.

Hiljutistest saavutustest võib veel välja tuua printsi eputamise Münheni lennujaamas, kus ta teksapükstes ja liibuvas topis demonstreeris lennukimeeskonnale oma torsot ja sellel leiduvaid ajutisi tätoveeringuid.

Printsi vägitegusid üritatakse küll avalikkuse eest varjata, kuid jutud liiguvad siiski ning kalevi alla ta tegusid panna ei saa.

Neljapäeval suri pärast 70-aastast valitsemist maailmas kõige kauem troonil olnud monarh, Tai kuningas Bhumibol Adulyadej.
88-aastane kuningas oli Tais väga lugupeetud. Teda peeti riigis stabiliseerivaks figuuriks, vahendab BBC News.

Viimastel aastatel oli kuninga tervis vilets ja avalikkuse eest oli teda harva näha. Pärast 2014. aasta riigipööret on Tai endiselt sõjaväe valitsemise all. Palee hoiatas juba pühapäeval, et kuninga tervis „ei ole stabiilne“.

Paljud tailased on kandnud roosat, mis pidi põdurale kuningale õnne tooma. Sajad inimesed kogunesid haigla juurde, kus teda raviti.