Politsei asus hoone ümber betoontõkkeid ja okastraati eemaldama ning lubas hoiduda igasugusest vastupanust, teatab AFP BNS-i vahendusel.

Võimude otsus on ilmselt ajendatud soovist leevenda pingeid pärast seda, kui meeleavaldused muutusid nädalavahetusel vägivaldseks. Surma on saanud kolm ja vigastada rohkem kui 220 inimest.

Tai peaminister Yingluck Shinawatra lükkas esmaspäevases teleesinemises tagasi teda kukutada üritavate meeleavaldajate nõudmised, andes mõista, et ei kavatse tagasi astuda.

Valitsusjuht ütles, et nõudmised saata parlament laiali ja moodustada "rahvakogu" on vastuolus põhiseadusega.

Protestijad tegid möödunud teisipäeval teatavaks, et nende eesmärgiks on asendada valitsus mittevalitud "rahvakoguga", mis olevat vajalik ekspeaminister Thaksin Shinawatra poliitilise aparaadi võimult kõrvaldamiseks. Thaksin on peaminister Yingluck Shinawatra miljardärist vend, kes opositsiooni sõnul tegelikult riiki juhib.

Tais on korduvalt olnud poliitiliselt rahutu alates 2006. aasta riigipöördest, millega Thaksin võimult kukutati. Ühiskondlik lõhe valitseb ühelt poolt Tai eliidi, haritud keskklassi ja lõunatailaste ning teiselt poolt ülejäänud maaelanike vahel, kes moodustavad Thaksini võimubaasi ja lõiganud tulu valitsuse populistlikust poliitikast. 2010. aastal hukkus Bangkokis rahutustes kümneid inimesi.