Trumpi jaoks oli tegemist järjekordse tagasilöögiga oma valimislubaduse kehtestamisel.

"Meie arvates ületas presidendi määrus talle kongressi poolt volitatud õiguste ulatust," vahendab CNN kohtunike avaldust. "Immigratsioon, isegi mitte presidendi jaoks, ei ole ühemehe-show."

Kohtunikud viitasid Trumpi viimasele reisikeeldu puudutavale sõnavõtule Twitteris. Samuti viitasid kohtunikud Valge maja pressisekretär Sean Spiceri kinnitusele, et Donald Trumpi säutse "peetakse Ameerika Ühendriikide presidendi ametlikeks avaldusteks."

"Õige, me vajame SISSESÕIDUKEELDU teatud OHTLIKELE riikidele, mitte mingit poliitiliselt korrektset mõistet, mis ei lase meil oma inimesi kaitsta!" kirjutas Trump 5. juunil Twitteris.

Spicer kommenteeris Ülemkohtu viimast otsust sõnadega, et USA-d on tarvis kaitsta riiki sisenevate terroristide eest kõigi olemaasolevate vahenditega ja avaldas lootust, et lõpuks kiidab kohus sissesõidukeelu heaks.

Sissesõidukeelu esmane versioon veebruaris põhjustas segadust ja meeleavaldusi lennujaamades.

Ümbertöödeldud määruse järgi kehtestatakse 90-päevane sissesõidukeeld Iraanist, Liibüast, Süüriast, Somaaliast, Sudaanist ja Jeemenist pärit inimestele. Samuti on selles 120-päevane sissesõidukeeld kõigile põgenikele, kuid on eemaldatud viited religioossetele vähemustele, vahendab BBC.