Ukraina väljaanne Korrespondent kirjutab, et kuritegelik grupeering tegeles Ukraina ja Moldova naiste müümisega lääneriikidesse seksiorjusesse.

UBOP töötajad rääkisid ajakirjanikele, et vahistatud ninamees oli juba ligi viis aastat rahvusvaheliselt tagaotsitav. Ta varjas enda alates 2005. aastast välisriikides, kasutades selleks Ukraina, Iisraeli ja Hollandi võltsitud passe.

Ukraina Interpoli büroo abiga õnnestus teha kindlaks grupeeringu liidri asukoht Kanadas, kus ta üritas saada põgeniku staatust. Tänu kahe riigi korrakaitseorganite koostööle õnnestus kahtlusalune tabada, mille järel ta saadeti Kiievisse.

Odessa UBOP paljastas kuritegeliku grupi juba 2002. aastal, 2004. aastal mõisteti selle liikmed vangi, kuid bande juhil õnnestus välismaale ära putkata.

Orjapidajate juhi vahistamine on veel üheks edusammuks inimkaubandusega võitlemisel Ida-Euroopas: märtsi lõpul peeti kinni Vene sõjaväeluure GRU polkovnik, keda kahtlustatakse 130 naise müügis piiri taha.

Nädal tagasi võeti aga Ukrainas kinni allmaailma autoriteet Upõrj (vereimeja), keda samuti süüdistatakse saja ukrainlanna müümises seksuaalorjusesse.