Kokku kavatsesid kaks meest, keda võimud kirjeldasid kui neonatsidest skinheade, tappa 88 inimest, kellest 14 pea mahalõikamise läbi. 88 ja 14 on valgete natside sümboolsed numbrid, teatab Associated Press.

Tapatalgud, mis kavatseti läbi viia valdavalt mustade õpilastega koolis, pidi lõppema sellega, et kaks meest sõidavad autoga Obama suunas ja tulistavad teda läbi akende.

Kohtudokumentides on öeldud, et mõlemad mehed oleksid olnud riietatud üleni valgetesse smokingutesse ja kandnud silinderkübaraid. Mõlemad mehed ütlesid, et nad teadsid, et nad sureksid ja tahaksid surra oma tegu sooritades.

Tennessee osariigi Crocketti maakonna abišerifid vahistasid kaks kahtlusalust — 20-aastase Daniel Cowarti ja 18-aastase Paul Schlesselmanni täpsustamata põhjustel 22. oktoobril. Kohe võeti ühendust ka föderaalvõimudega.

Föderaalvõimud esitasid kahele mehele esmaspäeval süüdistuse registreerimata tulirelva omamises, kavatsuses varastada tulirelvi ja presidendikandidaadi ähvardamises.

Agendid konfiskeerisid neilt vintpüssi, kärbiku ja kolm püstolit. Võimud süüdistavad mehi relvapoodi sissemurdmise kavandamises, et relvi juurde hankida.

Kohtudokumentidest selgub, et kaks meest tutvusid umbes kuu aega tagasi internetis ning leidsid ühise keele tänu white power ja skinhead ideoloogiale.

Eriagent Jim Cavanaugh’ sõnul võtsid võimud ähvardusi väga tõsiselt, kuna mehed olid valmis surema.

Cavanaugh’ sõnul uurimine jätkub ja esitada võidakse uusi süüdistusi. Esialgu ei ole tõendeid, et keegi teine oleks Cowartit ja Schlesselmanni abistanud.