Lisaks uutele ministritele, kes asusid SF-i ministrite asemele, vahetas osa ministreid ka omavahel kohti, vahendab Copenhagen Post.

Maksuministri koha võtab SF-i esindajalt Jonas Dahlilt üle Morten Østergaard radikaalsest vasakparteist. Østergaard oli seni kõrgharidusminister.

Sotsiaaldemokraat Nick Hækkerup lahkub kaubandus- ja Euroopa asjade ministri kohalt ning asub täitma tervishoiuministri kohuseid. Hækkerup asendab SF-i esindajat Astrid Kragi, kes on teatanud, et lahkub SF-ist ja liitub sotsiaaldemokraatidega.

Radikaalse vasakpartei liige Martin Lindegaard liigub kliima- ja energiaministri kohalt välisministriks SF-i esindaja Holger Nielseni asemele. Lindegaard'ist saab Taani neljas või viies välisminister 104 päeva jooksul.

Pärast SF-i esindaja Villy Søvndali tervislikel põhjustel ametist lahkumist eelmise aasta oktoobris jagasid välisministri kohustusi ajutiselt Hækkerup ja endine arenguminister Christian Friis Bach (radikaalne vasakpartei). Kui detsembris teatati, et Søvndal ei naase, määrati ametisse Nielsen, kes pidas vastu 49 päeva.

SF-i liikme Pia Olsen Dyhri transpordiministri portfell läheb sotsiaaldemokraat Magnus Heunickele, kes teeb ministriametis debüüdi.

Esimese ministriameti võtab vastu ka teine sotsiaaldemokraat Møgens Jensen, kellest saab uus kaubandus- ja arenguminister.

Sotsiaaldemokraat Rasmus Petersen lahkub arenguministeeriumist ja hakkab kliimaministriks.

Radikaalse vasakerakonna liige Manu Sareen on uus integratsiooni- ja lasteminister. Varem oli ta kiriku, võrdõiguslikkuse ja Põhjamaade koostöö minister.

Kiriku osa võtab üle radikaalse vasakerakonna Marianne Jelved ning see lisatakse tema kui kultuuriministri ülesannetele.

Uus kõrghariduse minister on Sofie Carsten Nielsen (radikaalne vasakerakond) ning sotsiaaldemokraat Kirsten Brosbøl võtab keskkonnaministri ameti üle Ida Aukenilt (varem SF, nüüd radikaalne vasakerakond).

Sotsiaaldemokraat Carsten Hansen jääb linnade, maapiirkondade ja eluasemeministriks ning tema õlgadele jääb ka Põhjamaade koostöö.

Thorning-Schmidt on kaheaastase valitsemisaja jooksul läbi viinud viis valitsusremonti.