Läti julgeolekupolitsei ülem Jānis Reiniks rääkis Läti Delfile, et eile kinnipeetud kurikaelte seas on näiteks inimene, kelle hingel on 17 haldusrikkumist.

Reiniks rõhutas, et enamik kinnipeetutest olid eri rahvusest noored mehed vanuses 20 kuni 24 aastat. Paljud neist olid töötud, kuid kinnivõetud märatsejate seas oli ka töötavaid inimesi, tudengeid ja kooliõpilasi.

Julgeolekupolitseil on informatsiooni, mille kohaselt on rahutuste ettevalmistamisega seotud kaks meest, kellest üks on seotud koolinoorte organisatsiooniga.



Riigipolitsei šeff Aldis Lieluksise sõnul oli näha, et inimesed valmistusid varakult teisipäeva õhtusteks rahutusteks, sest paljudel tänavatele laamendama tulnutel olid kaasas kanamunad, gaasimaskid ja lõhkepaketid.

Lisaks avaldas ta kahetsust, et inimesed, kes ei osalenud pogrommides, ei võtnud mitte midagi ette, et korrarikkujaid takistada.

Siseminister Mareks Segliņš lubas politseinikele, kes eile Riias korda valvasid maksta suuremat palka ületundide ja öise töötasu näol.