Rootsi ajalehe Aftonbladet teatel leiti rahvusvaheliselt tagaotsitav ilukirurg Itaaliast Mont Blanc’i nõlvalt juba 15. detsembril. Kunagi luksusliku eluga harjunud mees elas keset paksu lund väikeses telgis süües konserve ja juues lumest sulatatud vett, vahendab Ilta-Sanomat.

Weinberger oli omal ajal USA üks edukamaid ilukirurge. Ninaarstiks nimetatud mees teenis oma kõrghetkel ligi 1,5 miljonit dollarit (16,5 miljonit krooni) nädalas.

Ninaarsti loodud ilukirurgiaimpeerium varises kokku üle viie aasta tagasi, kui USA võimud hakkasid teda kahtlustama kindlustuspettustes. Ühel juhul kahtlustati ka, et Weinbergeri läbi viidud operatsioon viis patsiendi surmani.

Weinberger kadus pärast seda, kui kohus leidis, et ta on süüdi 22 pettuses.

Weinberger oli sõitnud koos oma naise Michelle’iga Kreekasse tähistama viimase 30. sünnipäeva. Mykonose saare rannikul luksusjahil avastas Michelle aga, et on üksi jäänud.

Kui USA võimud hakkasid Weinbergeri äritegevust uurima, leiti, et tema ilukirurgiakliinikul on võlgu 41 miljoni dollari väärtuses.

Itaalia politsei sai teate Weinbergeri alpilaagrist juhtumisi sinna sattunud mäegiidilt. Politsei võttis mehe kinni ja viis ülekuulamisele, kus ta ütles, et soovis lihtsalt elada vaba mehe elu.

Weinberger üritas oma isikut varjata, kuid kui talle sai selgeks, et tema mäng on mängitud, palus ta luba tualetti külastada ja tegi seal enesetapukatse.

Enesetapukatse aga ebaõnnestus ja jõululaupäeval teatas Itaalia prokurör, et ei ole vastu Weinbergeri USA-le väljaandmisele.