Lavrov haaras tegelikult kinni USA välisministri John Kerry retoorilisest lausest pressikonverentsil, et kui Süüria režiim annab nädala jooksul ära oma keemiarelva arsenali, on sõda ehk võimalik vältida. Sellegipoolest juhib president Barack Obama administratsioon juba tähelepanu, et Kerry öeldu näol ei olnud tegemist Ameerika Ühendriikide juhtkonna ametliku pakkumisega.

„Kui keemiarelvade andmine rahvusvahelise kontrolli alla aitaks ära hoida sõjalisi lööke, siis asume viivitamatult selle nimel töötama,“ ütles Interfaxi vahendusel õhtupoolikul idanaabrite välisminister.

„Samuti on vaja ühineda täisliikmena ka keemiarelvade keelustamise organisatsiooniga.“

Walid al-Muallemi ja Süüria režiimi ametlikku vastust tuli maailmal oodata kõigest tunni - üllatavalt tuli nõusolek anda ära ja lasta hävitada kogu arsenal – sellega tunnistati ka avalikult keemiarelvade omamist – sellegipoolest ei mainitud võimalikku ühinemist organisatsiooniga.

„Lavrov esitas keemiarelvadega seotud algatuse, millega seoses teen avalduse: Süüria Araabia Vabariik tervitab Venemaa ettepanekut, mis lähtub Venemaa juhtkonna murest meie kodanike elu ja julgeoleku pärast,“ ütles al-Muallem.