“Teatud USA ametnike ähvarduste ja süüdistuste kasv Süüria vastu on suunatud tema kindlameelsuse kahjustamisele ning rahvuslike otsuste ja rahvuslike (araabia) seisukohtade mõjutamisele”, kinnitati Süüria valitsuse avalduses.

“Valitsus lükkab need süüdistused ja väited tagasi ning näeb neis reageeringut Iisraeli ergutusele ja teenet (Iisraeli) eesmärkidele ja laienevale ahnusele…,” rõhutati avalduses.

Süüria valitsus nõudis USA-Briti okupatsiooni lõppu Iraagis. Damaskuse avaldus järgnes Washingtoni teatele kaaluda diplomaatiliste ja majanduslike meetmete rakendamist Süüria vastu.

Süüria suursaadik ÜRO-s Rostom al-Zoubi kinnitas omakorda, et Damaskusel ei ole massihävitusrelvi ning USA süüdistused on alusetud. “Iisrael on see, kellel on suur arsenal massihävitusrelvi,” ütles ta CNN-ile. “Miks keskendutakse seekord Süüriale, unustades Iisraeli. See on kaksikmoraal,” lisas ta.

USA president George W. Bushi administratsioon süüdistab Süüriat ka riiklikus terrorismis ning Iraagi põgenenud liidrite varjamises. Kuigi Bushi abid ei ole Süüriat sõjaga otseselt ähvardanud, kinnitavad nad, et kõik variandid on lahtised.