Lääne ja araabia jõudude aasta kestnud õhurünnakud on Assadi sõnul olnud kontraproduktiivsed, aidanud terroristidel edasi liikuda ja uusi võitlejaid värvata, kuid Süüria, Venemaa, Iraani ja Iraagi koalitsioon võib saavutada reaalseid tulemusi, vahendab Reuters.

„See peab edukas olema, muidu seisame me silmitsi kogu regiooni hävinguga, mitte ainult ühe või kahe riigi,“ ütles Assad pühapäeval intervjuus Iraani televisioonile.

Assadi sõnul on Süüria lennukite õhulöögid, millega on nüüd ühinenud Venemaa, olnud palju tähtsamad, kui miski, mida on saavutatud USA ning tema lääne ja araabia liitlaste aasta kestnud õhurünnakutekampaaniaga. Assad süüdistas viimaseid silmakirjalikkuses nende toetuse tõttu Süürias võitlevatele mässulistele.

„Riigid, mis toetavad terrorismi, ei saa võidelda terrorismiga,“ ütles Assad. „See on tõde koalitsiooni kohta, mida me näeme… Sellepärast ei näe me aasta ja mitme kuu pärast mingeid tulemusi. Me näeme vastupidist… terrorism on levinud geograafiliselt ning haaranud kaasa rohkem vabatahtlikke ja värvatuid.“

„Mis puutub nende hiljutistesse avaldustesse üleminekuperioodi ja muude teemade kohta, ütlen ma selgelt, et ei ole ühegi välismaa ametniku asi otsustada Süüria tuleviku üle,“ kuulutas Assad. „Tuleviku poliitiline süsteem ja millised isikud Süüriat valitsevad, see on Süüria rahva otsus. Seetõttu need avaldused meid muretsema ei pane.“