Cameron ütles suhtlusvõrgustiku Twitter vahendusel, et juba täna viiakse resolutsiooniga kurssi viis alalist liiget - Venemaa, Hiina, Ameerika Ühendriigid, Suurbritannia ja Prantsusmaa, et neil oleks võimalik seda kinnitada ja rahvusvahelisel koalitsioonil alustada tegutsemist.

Resolutsioon tõenäoliselt ÜRO Julgeolekunõukogu kõigi liikmete heakskiitu siiski ei teeni, sest oodata on selle vetostamist Venemaa ja Hiina poolt!

Keskpäeval tegi avalduse ka ÜRO peasekretär Ban Ki Moon, kelle sõnul on vaja „kiiret diplomaatilist lahendust“ seoses Süüriaga, mida kolm Lääneriiki on valmis juba võimalusel ründama, edastas CNNi uudisteprogramm NewsRoom.

„Kelle jaoks on olulised rahvusvaheline rahu ja turvalisus, ei saa tegevusest keelduda,“ ütles Ban ja lisas, „julgeolekunõukogu peab leidma ühtsust, et tegutseda. Ja kasutama enda võimalust rahu nimel tegutseda“.

millega mõistetakse hukka Bashar al-Assadi valitsuse väidetavad keemiarelvarünnakud ning lubatakse rakendada meetmeid tsiviilisikute kaitseks Süüria presidendi režiimi eest,