Šariaadikohtud töötavad kinniste uste taga ning nende otsused on tõenäoliselt ebaausad naiste suhtes ja palju esineb hirmutamist, vahendab Daily Mail sõltumatu Civitase mõttekoja läbi viidud uurimust.

Šariaadiseaduste levimine on eriti vastuoluline selle tõttu, et seda toetasid eelmisel aastal Canterbury peapiiskop doktor Rowan Williams ja eelmise aasta oktoobris tagasi astunud lord-ülemkohtunik Lord Phillips.

Williamsi sõnul on šariaadiseaduste tunnustamine vältimatu ning Lord Phillipsi sõnul pole mingit põhjendust, miks šariaadipõhimõtete järgi tehtud otsuseid ei peaks tunnustama riiklikes kohtutes.

Civitase raporti järgi põhineb šariaadikohtute töö fatwadele — usulistele käskudele — mis on üleval Briti mošeede hallataval veebilehel.

Raporti autor, akadeemik ja islamispetsialist Denis MacEoin ütleb aga, et šariaadikohtute otsuste hulgas on selliseid, mis soovitavad ebaseaduslikke tegusid või rikuvad Briti kohtute poolt heaks kiidetud inimõigustestandardeid.

Näiteks on otsustatud, et ükski mosleminaine ei tohi abielluda mittemoslemist mehega, kui viimane islami usku ei astu, ning kui naine abiellub mittemoslemist mehega, tuleb temalt lapsed ära võtta, kuni naine moslemiga abiellub.

Veel on raporti järgi šariaadikohtutes antud luba mitmenaisepidamiseks ning sunnitud naisi mehe nõudmisel mehega seksima.