Kapten Al Lockwood ütles ajakirjanike arupärimisele vastates, et loodetavasti on väed Iraagi pealinnas kolme-nelja päeva pärast.

Reede hommikuks jõudis üks USA vägede kiirkolonn 150 km sügavusele Lõuna-Iraagi territooriumile, rühkides edasi põhja Bagdadi suunas, teatas vägedega kaasas olev Reutersi korrespondent.

“Oleme praegu 150 km sügavusel Iraagis. Me ei ole kohanud vastupanu ega võtnud vange,” teatas Luke Baker kell 9.15 (8.15 Eesti aja järgi) Iraagi lõunaosast.

“Liigume pidevalt edasi. Apache-helikopterid lendavad mõni miil meist eespool ja katavad meie edasiminekut.”

Baker on kolmanda jalaväediviisi konvois, mis koosneb kokku rohkem kui 2000 tankist, Bradley jalaväesoomukist, maasturist, veokist ja kütuseautost.

Iraagi saadik Venemaal Abbas Halaf väitis reedel, et USA ja Briti maaväed olid Iraagi relvajõudude ägeda vastupanu tõttu sunnitud pealetungi peatama.

Bagdadist tulnud värsketele andmetele viidates kummutas ta teated mitme Iraagi linna langemisest koalitsioonijõudude kätte.

Halafi väitel on ameeriklased ja britid “suutnud Iraagi territooriumil edasi liikuda vaid kilomeetri kaugusele ning olid Iraagi relvajõudude võimsa tuletõkke tõttu sunnitud maismaaoperatsiooni peatama”.

Halafi sõnul andsid iraaklased ka raketilööke Kuveidis Ali Al Salemi õhuväebaasi pihta, kus asuvad USA helikopterid ja sõjaväelased.

USA väejuhatuse esindajate kinnitusel on maismaaoperatsiooni algus olnud siiski igati edukas.

USA kaitseministri Donald Rumsfeldi sõnul “edenevad Iraagis asjad väga hästi”. Pärast kinniste uste taga toimunud kohtumist USA senati liikmetega avaldas Rumsfeld veendumust, et “Iraagi režiimil pole tulevikku ning mingil hetkel iraaklased ja Iraagi sõjaväelased mõistavad seda”.