Cameron kutsus parlamendis esinedes Gaddafit tagasi astuma ning ütles, et tema survestamiseks kaalutakse kõiki meetmeid, vahendas BNS.

"Me ei välista sõjaliste vahendite kasutamist," kinnitas Cameron. "Me ei saa sallida, et see režiim kasutab sõjalist jõudu omaenda rahva vastu. Selles valguses tegin kaitseministeeriumile ja kaitsestaabi ülemale ülesandeks töötada koos meie liitlastega välja plaanid lennukeelutsooni jõustamiseks."

Pentagoni esindaja teatas täna, et USA paigutab ümber oma mere- ja õhujõud Liibüa ümbruses.

"Meie planeerijad töötavad välja eri tegevusplaane ning selle raames paigutame oma jõud ümber, et suurendada paindlikkust ajaks, kui hakatakse langetama otsuseid," ütles Pentagoni esindaja kolonel David Lapan.

Venemaa välisminister Sergei Lavrov aga ütles, et Liibüa juhtkond peab ÜRO resolutsiooni täie tõsidusega suhtuma ja lõpetama otsekohe tsiviilelanike vastase vägivalla.

"Oleme veendunud, et Liibüa juhtkond peab täie tõsidusega võtma seda resolutsiooni," ütles Lavrov esmaspäeval pärast läbirääkimisi Euroopa Liidu välispoliitikajuhi Catherine Ashtoniga.

"Vägivalla viivitamatu lõpetamine ja tekkinud olukorrast praktilise väljapääsu otsimise alustamine on absoluutne imperatiiv," lisas Venemaa diplomaatia juht.