Brexiti ministri David Davise sõnul peab valitsus kõvasti pingutama, et Euroopa Liidust lahkumine ei tooks kaasa n-ö juriidilist musta auku ehk olukorda, kus mõned valdkonnad jäävad seadustega katmata, vahendas ERRi uudisteportaal "Aktuaalset kaamerat".

Davise sõnul lõpetati äsja vastu võetud seadusega Euroopa Liidu seaduste ülimuslikkus Ühendkuningriigis.

Ettevalmistamisel olevad seadused aga peavad tagama, et Ühendkuningriigi ärikliima jääks firmade jaoks meeldivaks ning töötajad ei peaks muretsema oma staatuse pärast.

"Seadus pöörab EL-i seadused Ühendkuningriigi seadusteks, võimaldades firmadel jätkata tegevust teadmisega, et seadused üleöö ei muutu ja tagades ausa kohtlemise isikuile, kelle õigused ja kohustused ei ole praeguse muutuse subjekt. Kolmandaks loob seadus vajaliku võimu nende seaduste parandamiseks, mis pärast meie lahkumist EL-ist enam korralikult ei toimi, et meie õigussüsteem funktsioneeriks korralikult ka väljaspool EL-i," selgitas minister.

Davise sõnul ei kehti Ühendkuningriigi kohtute üle edaspidi enam Euroopa ülemkohtu võim, kuid kohtud võivad kasutada Euroopa ülemkohtu otsuseid pretsedendina. Ühendkuningriigi jaoks, kus kehtib pretsetendikohtute süsteem, on see väga oluline.