President Xi koos abikaasa Peng Liyuaniga saabusid Londonisse kokku neli päeva kestvale riigivisiidile. Täna võtab Hiina külalised vastu auavalduste saated kuninganna Elizabeth II, kellega koos tehakse Londonis kuninglikus tõllas kombekohaselt ka väike sõit.

Ent Briti valitsus loodab Xi visiidist suurt kasu majandusele. Näiteks on poliitilisel tasandil heaks kiidetud load Hiina ettevõtetele investeerimaks Suurbritannias asuvatesse tuumaelektrijaamadesse. Briti peaminister David Cameron loodab, et Hiina president teatab visiidil viibides ka otsestest investeeringutest, muuhulgas põhja Inglismaa majanduse elavdamiseks.

Briti rahandusministeerium soovib, et Hiina saaks Ühendkuningriigi suuruselt teiseks kaubanduspartneriks juba 10 aasta pärast.

Vaatamata Briti konservatiivse valitsuse püüdele seada sisse Hiinaga kõige paremad võimalikud majandussuhted on siiski lubatud Londonis aset leidvatel kohtumistel ka muudel teemadel rääkida. Peaminister Cameroni pressiesindaja lubas visiidi eel, et Xi-ga võetakse jutuks nii Hiina massiivne terasemüük maailmaturgudel, mis on Suurbritannias viinud töökohtade kaotamiseni, kui ka küberrünnakud.