Valitsuse juhistes öeldakse, et inimesed tohivad kodust lahkuda ainult neljal põhjusel: 1) toidu ja ravimite ostmiseks (võimalikult harva), 2) üheks treeningkorraks päevas (nt jooks, jalutuskäik või jalgrattasõit) ja seda kas üksi või ainult koos sama leibkonna liikmetega, 3) meditsiinilise vajaduse korral või hädasolijale abi osutamiseks (hõlmab ka kuni 18aastaste laste kolimist ühe vanema juurest teise juurde), 4) töölt koju ja tagasi sõitmiseks, kuid ainult siis, kui absoluutselt ei saa kodus töötada.

Isegi ülaltoodud juhiseid järgides peaksid inimesed minimeerima kodust väljas viibimise aja ja hoidma vähemalt kaks meetrit eemal inimestest, kellega nad ei ela koos.

Valitsus peatab ka kõik ühiskondlikud üritused, sealhulgas pulmad, ristimised ja muud tseremooniad. Ainsana on lubatud matused. Muuhulgas peavad olema suletud kõik kauplused, mis müüvad vähemolulisi kaupu. Keelatud on ka enam kui kahe koos mitte elava inimese kokkusaamised.

Piirangud kehtivad vähemalt kolm nädalat ja neid kontrollitakse pidevalt. Kui inimesed ei järgi reegleid, on politseil volitused neid jõustada, sealhulgas trahvide ja kogunemiste hajutamise teel, ütles peaminister Boris Johnson eile õhtul teleülekandes.

Johnson lisas, et Suurbritannia seisab silmitsi riikliku hädaolukorraga ja kodus viibimine on vajalik tervisesüsteemi kaitseks ja inimelude päästmiseks.

Koroonaviiruse tagajärjel Suurbritannias hukkunute arv on jõudnud 335ni. Kokku on riigis tehtud 83 945 testi ning kinnitatud 6650 viirusejuhtumit.