Farage ütles, et šoti natsionalismi liialdused võivad olla üsna inetud ja sügavalt ebameeldivad pärast seda, kui äärmuslikud meeleavaldajad ta neljapäeval sisse piirasid, vahendab Daily Telegraph.

Farage rääkis oma kannatustest BBC saatele „Tere hommikust, Šotimaa“, kuid pani enne intervjuu lõppu toru ära, protesteerimaks küsimuste tooni vastu.

Kui talt küsiti, palju valitud esindajaid on tal Šotimaal, vastas Farage: „Absoluutselt mitte ühtegi, kuid ilmselt rohkem kui BBC-l. Me oleksime võinud teha selle intervjuu Inglismaal paar aastat tagasi, kuigi ma poleks kohanud sellist vihkamist nagu teie küsimustes. Ausalt öeldes mulle piisab sellest intervjuust, head aega.“

Hiljem rääkis UKIP-i juht BBC Radio 4 saates „Täna“ ning kordas oma seisukohta, et teda hirmutanud vihkamist täis jõuk oli fašistlik rämps, kes on täis totaalset ja täielikku vihkamist inglaste vastu.

Farage seostas nende vaateid Šotimaa esimese ministri Alex Salmondi juhitud Šoti rahvuspartei omadega ning nõudis, et Salmond mõistaks sellise käitumise hukka.

Neljapäevane vahejuhtum Edinburghis tabas Farage'it, kui ta oli parajasti meediale intervjuusid andmas. Teda ümbritses umbes 50 rahvuslast ja sotsialisti, kes sõimasid teda rassistiks ja karjusid: „Mine koju Inglismaale!“

Politsei püüdis veenda kaht taksojuhti Farage'it ära viima, kuid mõlemad keeldusid, ning meeleavaldajad karjusid Euroopa parlamendi liikmele, et ta on rassistlik natsirämps.

Politsei veenis seejärel Farage'it tema enda turvalisuse pärast sisenema Canon's Gate'i pubisse, mille uksed lukustati.