Veebileht Mediapart avaldas uued tõendid selle kohta, et Liibüa režiim otsustas Sarkozy edukat kampaaniat 2007. aastal toetada. Dokumendis, millele kirjutas väidetavalt alla Gaddafi välisluureülem Moussa Koussa, on kirjas, et režiim kiitis heaks 50 miljoni euro väljamaksmise, kirjutab The Guardian.

Sarkozy ütles, et dokument on väljamõeldis ja häbiasi, ning süüdistas Prantsuse vasakpoolseid uudiste kasutamises, et tekitada segadust.

2006. aasta detsembriga dateeritud araabiakeelses kirjas on öeldud, et Tripoli toetab Sarkozy valimiskampaaniat. Makse suurus ja meetod olevat kokku lepitud kaks kuud varem ning sellega olevat seotud Sarkozy lähedane liitlane ja tollane kohalike omavalitsuste minister Brice Hortefeux.

2006. aastal toimunud kohtumisel olevat osalenud Gaddafi luureülem Abdullah Senussi, Tripoli Aafrika investeerimisfondi juht Bashir Saleh ja Prantsuse-Liibanoni relvaärimees Ziad Takieddine.

Takieddine'i advokaat väitis, et ärimees kohtumisel ei osalenud, aga kohtumine „võis tõepoolest aset leida“. Saleh, kes praegu elab Prantsusmaal, tegi avalduse, milles ütles, et tallegi on selline dokument saadetud ja ta suhtub selle autentsusesse reservatsioonidega.

Sarkozy vastaskandidaadi François Hollande'i pressiesindaja Bernard Cazeneuve nõudis, et Sarkozy annaks Prantsuse rahvale aru.

Mediapart, mis sai tuntuks 2010. aastal, kui kirjutas rahastamisskandaalist, milles osalesid Sarkozy partei UMP ja kosmeetikafirma L'Oréal pärija Liliane Bettencourt, nõudis asja ametlikku uurimist.

„Kes juhtis koalitsiooni, mis kukutas Gaddafi? See oli Prantsusmaa. Mina olin vist juht. Kas te arvate, et kui Gaddafil oleks olnud midagi minu kohta, oleksin ma üritanud teda kukutada?“ küsis Sarkozy.

Tollane peaminister François Fillon ütles raadios, et on naeruväärne rääkida 50 miljonist eurost, kui kampaania maksis 20 miljonit eurot ning kogu raamatupidamine on avalik.

Mediapartis töötab mitmeid Prantsusmaa ajalehtede ja uudisteagentuuride veteranajakirjanikke. Peatoimetaja Edwy Pleneli sõnul on tegemist tõsise ja usaldusväärse informatsiooniga, mis põhineb kümme kuud kestnud uurimistööl.

Gaddafi poeg Saif al-Islam väitis eelmisel aastal, et Liibüa finantseeris Sarkozy kampaaniat. „Sarkozy peab kõigepealt tagasi maksma raha, mille ta Liibüalt võttis oma valimiskampaania rahastamiseks. Me finantseerisime seda ning meil on kõik üksikasjad ja me oleme valmis kõik paljastama,“ ütles Saif al-Islam Euronewsile.

Veidi pärast Sarkozy presidendiks valimist 2007. aastal kutsuti Gaddafi Pariisi, kus ta seadis Elysée palee lähedal üles oma beduiinitelgi. Kolmapäeval tunnistas Sarkozy, et Prantsusmaa kaalus tsiviilotstarbelist tuumakoostööd Liibüaga, kuigi varem oli Sarkozy seda eitanud.