Surnud imikud, kelle ema on Iltalehti andmetel laste tapmises kahtlustatav eestlane, leiti 9. ja 11. oktoobri vahel, kui Soome keskkriminaalpolitseinikud läksid Eestist pärit 40ndates meest ja 30ndates naist üle kuulama seoses 51-aastase Seppo Tirkkoneni kadumisega. Laste surnukehade leides võeti paar tapmises kahtlustatuna vahi alla, vahendas Iltalehti.

Politsei leidis esmalt korteri läbiotsimise käigus kotti topituna tüdruku surnukeha, hiljem Klaukkala keskusest paari kilomeetri kauguselt prahihunniku alt ka poisslapse surnukeha. Politsei ei taha avaldada, miks korteris läbiotsimist tehti, samuti ei soostutud ütlema, milline on seos mehe kadumise ja laste surma vahel.

Kummaliselt kadunud Trikkonen haihtus eelmise aasta detsembris, mil plaanis müüa oma maa ja maja. Politsei pidas jaanuaris kinni Eestist pärit mehe ja naise, kes Sipoos elanud Tirkkoneni väidetavalt pärast müügitehingut musta Mercedes-Benziga Porvoo maanteed pidi Kotka poole sõidutasid ja tee äärde maha jätsid. Jaanuaris vahi alla võetud mees ja naine pole siiski samad eestlased, keda nüüd laste tapmises kahtlustatakse.

Suvel ütles politsei, et uurib juhtunut mõrva paragrahvi alusel. Politseil ei olnud aga piisavalt tõendeid, mistõttu pärast lühikest eelvangistust eestlased vabastati. "Kinnisvaratehingus on jätkuvalt midagi hämarat. Ostusumma ja ostu viis on uurimise käigus korduvalt muutunud," ütles keskkriminaalpolitsei komissar Mika Ihaksinen juunis.

Politsei- ja piirivalveameti keskkriminaalpolitsei valdkonna pressiesindaja Kaarel Kuusk ütles Delfile, et Eesti politsei on imikute tapmisega seoses Soome politseiga algusest peale koostööd teinud. "Nii palju kui oleme saanud uurimisele kaasa aidata, oleme seda teinud," ütles Kuusk.

Palju ei saa Kuusk lisada, kuna teise riigi menetlust pole kombeks kommenteerida, kuid ta täpsustas siiski, et Eestis kahtlustatavatel, keskealisel mehel ja naisel, kehtivaid kriminaalkaristusi ei ole ning millegi märkimisväärsega nad silma pole paistnud.