Endine Jukose asepresident Vassili Aleksanjan peab end ravima eeluurimisisolaatoris, kuid riiklik süüdistaja Nikolai Vlassov tegi ettepaneku tema üleviimiseks vanglahaiglast tavalisse haiglasse, teatab RIA Novosti.

Otsus sõltub Aleksanjani ravivate arstide hinnangust. Vlassovi sõnul ei saa kohus otsustada, kus Aleksjanovit ravida, kuna “see küsimus kuulub mitte juriidilisse, vaid meditsiinilisse kompetentsi.”

Aleksanjan, keda süüdistatakse rahapesus ja maksudest kõrvalehiilimises, on trellide taga juba 2006. aasta kevadest. Jukose endine asekannatab mitme südamehaiguse all, lisaks põeb ta AIDSi ja lümfisõlmevähki.

Aleksanjani advokaadid ja ka laiem avalikkus on korduvalt nõudnud Aleksanjani vabastamist, et talle oleks võimalik vajalikku meditsiiniabi osutada.

Endine magnaat ise on tunnistanud, et tema juhtumiga tegelevad uurijad tegid talle pakkumise anda “vajalikke” tunnistusi, muu hulgas ka oma endise bossi Hodorkovski vastu. Vastutasuks lubati Aleksanjanile anda igakülgset meditsiinilist abi ja vajalikku hoolitsust.