“Kuninganna Ingridi õukond teatab, et kuningannaema suri rahulikult kell 16.27 (Eesti aja järgi 17.27),” teatas kuningapalee.

Esmaspäeval kogunes kuningannaema haigevoodi äärde pereliikmeid lähedalt ja kaugelt, kuna rootsi päritolu Ingrid oli laupäeval tõsiselt haigestunud ja ei ilmutanud mingeid paranemise märke.

Taani kroonprints Frederik saabus koju Austraaliast, olles katkestanud kuuenädalaseks kavandatud reisi.

Kuningliku perekonna omavahelistest suhetest ei ole avalikkuses kuigi palju teada, kuid meedia on viidanud kroonprintsi erilisele lähedusele oma emapoolse vanaemaga.

Juba pühapäeval jõudsid kodumaale Frederiki nõod, Kreeka kroonprints Pavos ja printsess Alexia. Nende isa, Kreeka eksiilkuningas Konstantinos, kes on Taani kuninganna Margrethe noorima õe printsess Anne-Marie abikaasa, saabus esmaspäeval Londonist Kopenhaagenisse.

Margrethe, Anne-Marie ja nende õde printsess Benedikte viibisid Kopenhaageni lähedal Fredensborgi lossis ema juures laupäevast saadik.

Kuningannaema Ingrid, Rootsi kuningas Gustaf VI Adolfi tütar, abiellus 1935. aastal Taani kroonprintsi Frederikuga. 1947. aastal sai tema abikaasast Taani kuningas Frederik IX. Ingridil on kümme lapselast ja viis lapselapselast.

Taani kuninglik perekond, mille algust loetakse aastast 950, on Euroopa vanim. 1863. aastast troonil olnud Glucksborgid on suguluses Rootsi, Norra, Briti, Hispaania ja Kreeka kuninglike perekondadega.