Guayaguili rannikulinnas elanud Capovilla sündis 1889. aastal, samal aastal sündisid veel Charlie Chaplin ja Adolf Hitler, Titanicu hukkumise ajal oli naine 22-aastane ja ajal, mil inimene Kuul maandus, 79-aastane, teatab BBC.

Gerondi perekonna sõnul oli Maria pikaealisuse saladuseks eeslipiima joomine.

Capoville sündis samas linnas, kus surigi ning tema väärikas ekvadoorlaste suguvõsa suudab oma esivanemate liini kuni Hispaania konkistadoorideni tuvastada. Naisele meeldis maalida, tikkida, tantsida ja jalutada. Terve elu jooksul ei teinud ta ühtegi suitsu, sõi regulaarselt aga mõõdukalt ning alkoholi pruukis väga tagasihoidlikult.

Naine oli väga usklik ning käis igal reedel armulaual.

1917. aastal abiellus ta Austria meremehega Antonio Capovillaga, leseks jäi Maria 1949. aastal. Neil oli viis last, kellest kolm on seni elus. Paaril on 11 lapselast, 20 lapselapselast ning kaks lapselapselapselast.

Viimased 20 aastat oma elust elas Capovilla oma tütre ja väimehe juures ning oli üldiselt hea tervise juures. Perele oli tema kopsupõletik ning surm ootamatu.

Capovilla oli Guinessi rekorditeraamatu poolt ametlikult tunnistatud maailma vanimaks naiseks. Tõenäoliselt võtab nüüd vanima naise tiitli endale USA-s Tennessees elav Elizabeth Bolden, kes on samuti 116-aastane, kuid sündis 11 kuud hiljem, kui Capovilla.

Maailma vanim mees on 115-aastane, maailma vanimaks inimeseks läbi aegade peetakse prantslannat Jeanne Loise Calment’i, kes suri 1997. aastal 122-aastaselt.