Kirjaniku surmast andis teada tema agent, teatas CNN.

Salingeri loomingust on enim tuntud romaan "Kuristik rukkis" (1951), mis ilmus eesti keeles esmakordselt 1961. aastal. Samuti on eesti keeles avaldatud novellikogumik "Üheksa juttu" ja jutustused "Franny ja Zooey" ning "Puusepad, tõstke kõrgele sarikad".

"Kuristik rukkis" ilmus esmalt järjejutuna ning seejärel raamatuna USA-s ja Suurbritannias. Tänaseks on see romaan saanud üheks tuntuimaks teismelise mässumeelsust ja maailmavalu käsitlevaks kirjandusteoseks. Teos on olnud üks koolide kirjandustunnis enim käsitletud ja samas enim tsenseeritud ning kritiseeritud romaane.

Viimastel aastatel hoidis Salinger avalikkuse pilgu alt eemale ning juba mitu aastakümmet ei ilmunud temalt enam uusi teoseid. 2009. aastal sattus ta aga vastu tahtmist uuesti avalikkuse ette seoses asjaoluga, et üks Rootsi kirjanik kirjutas "Kuristik rukkile järje. Kohus keelas jätkuromaani USA-s avaldamise.

Ehkki kultusteos "Kuristik rukkis" on üle maailma kuulus, ei andnud Salinger luba teha sellest filmi- või teatriversioone.