Head õlut tutvustava brošüüri CAMRA Good Beer Guide 2009 peatoimetaja ja väljaandja Roger Protz nõuab valitsuse sekkumist vähendamaks drastilist suurkaupluste ja kõrtside õllehinna vahet, kirjutab uudiskanal SkyNews.

Protzi sõnul müüakse supermarketites õlut tihti odavamalt kui pudelivett ning see tapab aeglaselt Briti pubikultuuri. Statistika järgi sulgeb seetõttu nädalas 36 kõrtsi oma.

Keskmine õllepindi (0,568 liitrit) hind Briti pubis on 2,82 naelsterlingit (ligi 56 krooni). Viimase aasta jooksul on kesvamärja hind tõusnud 4,4 protsendi võrra. Samal ajal maksab pint populaarset heledat lageri õlut 1,33 naela (26,4 krooni). Tänu erinevatele hooaja kampaaniatele saab õlle poest, aga veelgi odavamalt kätte.

Protzi teeb murelikuks see, et inimesed on odava poehinna pärast joomist kodus ning ei käi enam pubides. See on ka üks suurematest põhjustest miks iga kuu suletakse 150 pubi terves Suurbritannias.

Lisaks võidakse joogiasutuselt võtta ära litsents juhul kui tema kliendid on purupurjus ja rikuvad korda. Supermarketite kohta see reegel ei kehti. Ka ei ole suurpoodidel piirangut müüdava alkoholi koguse osas.

Samuti süüdistab CAMRA supermarketeid joomarluse levikus. Selle taga on Protzi arvates nende massilised allahindlused. Paljudel juhtudel on poodide odav alkohol ka alaealistele lihtsalt kättesaadav.