Kindralleitnant Yasser al-Atta ütles pressikonverentsil, et lõplik kokkulepe võimu jagamise kohta allkirjastatakse opositsioonilise alliansiga (Vabaduse ja Muutuse Jõudude Deklaratsioon) 24 tunni jooksul. Kokkulepe sisaldab uue suveräänse nõukogu moodustamist, mis hakkab riiki valitsema kuni valimisteni, vahendab BBC News.

„Me tõotame oma rahvale, et kokkulepe valmib täielikult 24 tunni jooksul viisil, mis vastab rahva püüdlustele,” ütles Atta.

Atta sõnul saab opositsiooniline allianss 300-kohalises seadusandlikus üleminekunõukogus kaks kolmandikku kohti. Ülejäänud kohad saavad erakonnad, mis sellesse allianssi ei kuulu.

Varem teatas protestiliikumise esindaja Taha Osman, et pooled leppisid kokku tulevaste võimude struktuuris – suveräänses nõukogus, valitsuses ja seadusandlikus organis.

Opositsioonilise alliansi liige Satea al-Hajj väljendas optimismi, et võimu jagamise lõplikud üksikasjad suudetakse kokku leppida.

Meeleavaldajad tõi detsembris Sudaani tänavatele valitsuse otsus kolmekordistada leiva hinda. Meeleavaldused kasvasid kiiresti üleüldiseks vihaks president Omar al-Bashiri 30 aastat kestnud valitsemise vastu.

17. jaanuaril tulistasid julgeolekujõud tunnistajate sõnul meeleavaldajaid lahingkuulidega ja tapsid ühe arsti.

6. aprillil alustati istumismeeleavaldust sõjaväe peakorteri juures pealinnas Hartumis, et nõuda, et sõjavägi sunniks presidenti võimust loobuma.

Viis päeva hiljem kukutaski sõjavägi Bashiri.

11. aprillil võttis võimu sõjaväenõukogu, aga meeleavaldused jätkusid ja nõuti võimu üleandmist tsiviilvalitsusele.