BBC Newsi teatel halvas streik teisipäeval Prantsusmaal raudteeliikluse. Protestijatele ei meeldi pensionireformi kava, massilised riigieelarve kärped ja elanikkonna ostujõu vähenemine.

Suurimat aktiivsust näitasid üles õpetajate, transporditööliste ja riigiametnike ametiühingud. Streigist võtab osa 50 protsenti üldhariduskoolide õpetajatest.

Kuni pooled rongid ei sõida graafiku kohaselt, samas teatakse, et streik Eurostari ja Thalysi kiirronge ei puuduta.

„Me tahame ette kanda, et meil on kõrini. Nii noortel, kui vanadel. Kõigil riigiteenistujatel. Meil pole sotsiaalgarantiisid. Pidevalt tuleb võidelda. Kõige hullem on veel see, et keegi meid ei kuula," rääkis üks streigis osalev naine.

„Härra Sarkozy tahab, et me töötaks kauem. Kuid, me ütleme, et ei! Tahame minna pensionile 60. eluaastal. Aitab. Ta tahab viia läbi reforme, kuid me ei valinud teda selleks. Võitleme kuni meile ei tagastata täielikult meie pensioniõigusi," lisas üks protestija.

Üleskutse üldstreigiks tehti kohe peale 21. märtsi kohalikke valimisi, kus presidendi erakond UMP sai lüüa, kogudes vaid 36 protsenti häältest. Võitis 54 protsendiga sotsialistide ja roheliste blokk.

President Nicolas Srakozy tegi selle peale valitsuses ümberkorraldused ja lubas ebapopulaarsed reformid peatada.