Streikijad nõuavad plaanitava eripensione kaotava reformi peatamist. Streigiga ühinenud riigiteenistujad põhjendasid oma liitumist valitsuse kavaga kaotada järgmisel, 2008. aastal kaotada ligi 23 000 riigiametniku kohta, teatas ITAR-TASS.

Raadiojaama France-Info teatel katkestasid riigiteenistujate streigi raames täna oma töö ka 90 riigi meteoroloogiajaama 120-st.

Mеtеo France’i töötajad protestivad rohkem kui poolte ilmajaamade sulgemise kava vastu, mis sünoptikute arvates viiks alla meteoprognooside taseme, seisab meteoroloogide ametiühingu avalduses, vahendab RIAN.

Siiski ei mõjuta 75% ilmajaamade streik prantslaste igapäeva elu, sest nad saavad uurida suurimate linnade ilmaolusid internetist, mis ennustab ilma mitmeks päevaks ette.

Täna ei ilmunud Prantsusmaal ka mitmed suuremad üleriigilised ajalehed nagu Le Monde, Le Figaro ja Liberation. Selle taga on trükikodade tööliste ja ajakirjanduse levitajate poolne tööseisak, kes protestivad Prantsuse suurima pressilevitaja NMPP reorganiseerimise vastu. Küll aga ilmusid täna ajalehtede veebiversioonid.