Toateenija, kes töötab Manhattanil asuvas Sofiteli hotellis, väidab, et Strauss-Kahn pani ta oma 3000 dollarit öö maksvasse sviiti luku taha ning üritas teda vägistada ja sundis oraalseksile, teatab Daily Telegraph.

32-aastane guinealanna, kelle nime kuriteo iseloomu tõttu ei nimetata, on alates selle aasta jaanuarist elanud korteris New Yorgi Bronxi linnaosas.

Korterit, milles ta elab koos 15-aastase tütrega, üürib välja Harlemi ühendatud kogukonna aidsikeskus, mis pakub teenuseid, mille hulka kuulub ka kohalikele HIV-positiivsetele inimestele elamispinna pakkumine.

Korteris elav täiskasvanu peab olema HIV-positiivne või aidsihaige, et organisatsioonilt elamispind saada. Naine elas 2008. aastast kuni selle aasta alguseni teises sama organisatsiooni välja üüritavas korteris.

Toateenija advokaat Jeffrey Shapiro ütles, et naine on lesk ja ainuke korterisse registreeritud täiskasvanu. Pärast väidetavat rünnakut pole ta korterisse naasnud.

Shapiro sõnul on toateenija, kes viibib praegu teadmata kohas, lihtne naine vähese haridusega, kes elab palgapäevast palgapäevani.

Ta sai USA-st asüüli seitse aastat tagasi ja respekteerib advokaadi väitel USA seadusi.