Vähemalt kuni järgmise kohtu ette astumiseni reedel jääb Strauss-Kahn kaitsevangistusse üksikkongi, kus tal teiste kinnipeetavatega kontakti ei ole, sest teda peetakse väga kõrgetasemeliseks kinnipeetavaks. Strauss-Kahni naabriteks on 14 000 meest ja naist, kes on vahistatud New Yorgis toime pandud vägivaldsete ja muude kuritegude eest, teatab CNN.

Politsei teatel oli Strauss-Kahn alasti, kui püüdis hotellitöötajat oma sviiti luku taha jätta ja ennast viimasele peale sundida.

Järgmisel päeval pidi Strauss-Kahn olema Euroopas, kus tal oli kavas kohtumine Saksamaa liidukantsleri Angela Merkeliga ja ettevalmistused kõnelusteks Kreeka, Portugali, Iirimaa ja teiste riikide majanduskriiside üle. Selle asemel leidis Strauss-Kahn end Manhattani vanglas, millest sai vahepeatus teel Rikers Islandile.

Strauss-Kahni arreteerimine raputas rahandusmaailma, kuid kõige rohkem oli seda tunda Prantsusmaal, kus ta oli tulevaste presidendivalimiste favoriit.

Strauss-Kahni vahi alla jätmist põhjendati sellega, et ta võiks Prantsusmaale põgeneda, kust tema kättesaamine oleks väga keeruline.

Kaitseadvokaat Benjamin Brafman oli aga optimistlik. „See lahing on alles alanud,“ ütles ta ajakirjanikele. „Me arvame, et see juhtum on väga kaitstav.“

New Yorgi prokuratuurist teatati, et Strauss-Kahni maksimaalne karistus võiks olla kuni 25 aastat vanglat.

Kaitseadvokaadid vaidlesid vastu võimude süüdistustele, mille kohaselt põgenes Strauss-Kahn pärast rünnakut kiiresti. Advokaatide sõnul oli Strauss-Kahnil kokku lepitud lõuna ning lend Pariisi oli kinni pandud juba pikka aega ette.

IMF-i juhi kohuseid täidab Strauss-Kahni äraolekul asejuht John Lipsky.