IMF-i reedeses ametlikus teates märgiti, et meedias on Strauss-Kahni tulevase pensioni ja muude toetustega siiski kõvasti liialdatud, vahendas BNS.

Strauss-Kahn alustas IMF-i juhina 2007. aastal umbes 300 000 euro suuruse aastapalgaga, millele lisandus rohkem kui 50 000 euro suuruse summa eest lisakompensatsioone.

Pärast Strauss-Kahni lahkumist IMF-i juhi kohalt on Euroopa riigid asunud tegutsema, et ametipostil jätkaks Euroopa esindaja, kuid maailmas võimsust koguvad Brasiilia, Hiina ja India nõuavad vastulausetes muudatusi valikuprotsessis. OECD peasekretär, mehhiklane Angel Gurria ütles reedel, et kätte on jõudnud aeg, mil IMF-i juhiks tuleb valida keegi väljastpoolt Euroopat.

IMF-i 24-liikmeline direktorite nõukogu ehk juhatus on teatanud, et sobiv kandidaat võib tulla ükskõik millisest insitutsiooni 187 liikmesriigist. Juhatus teatas, et kuigi uue juhi valimine on võimalik hääletuse teel, on eelistatum variant konsensulik valik.

Mitmed Euroopa juhtivad tegelased on näidanud üles toetust Prantsuse rahandusministrile Christine Lagarde'ile, kes nagu Strauss-Kahn on kursis Euroopa fiskaalprobleemidega.

Kõige suuremat häälte osakaalu omav USA teatas neljapäeval, et IMF uue juhi otsimine peaks olema avalik ja kiire. USA pakkus omalt poolt välja praegu tegevdirektori kohuseid täitva John Lipsky.

Hollandi keskpanga president Nout Wellink pakkus uueks IMF-i juhiks Euroopa Keskpanga presidenti Jean-Claude Trichet'd.

IMF-i juhi positsioon on Euroopa käes olnud üle 60 aasta.