Strauss-Kahn pidi ilmuma kohtusse juba pühapäeval, kuid istung lükati esmaspäevale kohtumeditsiiniliste uuringute läbiviimiseks, teatab BBC News.

Strauss-Kahn, keda Prantsusmaal nimetatakse tihti lihtsalt DSK-ks, vahistati laupäeva õhtul New Yorgi Kennedy lennuväljal, kus ta valmistus Euroopasse lendama.

62-aastast Strauss-Kahni hoiti öösel New Yorgi Harlemi linnaosa spetsiaalses seksuaalkuritegude kinnipidamisasutuses. Teda süüdistatakse kuritegelikus seksuaalaktis, ebaseaduslikus vabadusevõtmises ja vägistamiskatses.

Politsei sõnul on süüdistuse esitanud 32-aastane naine Strauss-Kahni vastandamisel identifitseerinud.

Strauss-Kahn pidi pühapäeval kohtuma Saksamaa liidukantsleri Angela Merkeliga Berliinis ja seejärel osalema Euroopa Liidu rahandusministrite kohtumisel Brüsselis.

Advokaat William Taylor ütles Manhattani kohtumaja ees, et Strauss-Kahn nõustus vabatahtlikult kohtumeditsiinilise läbivaatusega ning ta on küll väsinud, aga muus osas terve.

Strauss-Kahni abikaasa, tuntud Prantsuse ajakirjanik Anne Sinclair ütles, et usub mehe süütusse. „Ma ei usu sekundikski minu mehe vastu esitatud süüdistusi,“ ütles Sinclair.