Häirekeskus sai teate plahvatusest Klaratunnelni lähedal kohaliku aja järgi kell 11.25 (Eesti aja järgi kell 12.25) ja esialgsetel andmetel sai selles vigastada ainult keskealine bussijuht, vahendab uudistekanal Aftonbladet.

Ajakirjanduse teatel ei olnud gaasimootoriga buss juhtunu hetkel liinil.

Tunnistajate videokaadritelt on näha, kuidas pealinna kohale kerkib tohutu must suitsusammas. Teadaolevalt ei ole hetkel ametivõimude otsusest tulenevalt võimalik autoga südalinna pääseda ja ka jalakäijatel palutakse sündmuspaigast, kus toimetab hulgaliselt politseinikke, eemale hoida.

Üks tunnistaja ütles Aftonbladetile, et ta kuulis mitut plahvatust ja arvas, et see on terrorirünnak, ent politsei teatas pärastlõunal, et seda ei kahtlustata. Teise tunnistaja sõnul sõitis sinine lõõtsaga buss kõigepealt hõreda liiklusega teelt ootamatult välja ja lendas alles seejärel õhku.

Delfi lugeja Stockholmis Hindrek Lootus ütles, et Klaratunnel, mille ühes otsas plahvatus toimus, on suletud ja kesklinna suunal on suured ummikud. „Muidu on kõik rahulik, keegi hirmul, ammugi mitte paanikas, ei ole,“ ütles ta ja kutsus üles hoiduma vandenõuteooriatest. „Tegemist oli õnnetusega. Punkt.“

Hea lugeja Stockholmis, anna olukorrast ja meeleoludest teada, kirjutades vihje@delfi.ee!