„Millise paragrahvi järgi peaksime sellise eduka toote ära korjama?“ küsis firma Alt esindaja RIA Novosti vahendusel.

Stalini pildiga vihikute müümine Moskva raamatupoodides kutsus esile negatiivse reaktsiooni ühiskonnas. Jossif Vissarionovitši populariseerimise vastu võtsid sõna eriti ühiskondliku koja liikmed. Sergei Volkov ütles RIA Novostile, et Stalini kujutamist vihikutel võib võrrelda haakristi kujutamisega.

Telesaatejuht Nikolai Svanidze ütles, et Stalini kujutamine koolivihikutel on lubamatu, sest lapsed võivad hakata Stalinit kangelaseks pidama.

„Ühiskondlik koda ei ole Vene Föderatsiooni seadusandlik organ ning väljendab ühiskondliku koja esindajate isiklikku seisukohta. Ja nende seisukoht, nagu ma ette kujutan, on täielikus vastuolus Venemaa kodanike enamuse arvamusega, kes tunnistasid paar aastat tagasi teleprojektis „Venemaa nimi“ Stalini üheks Vene ajaloo väljapaistvamaks tegelaseks,“ selgitas Bilan.

Bilani sõnul on vihikud edukad tooted ärilises ja hariduslikus mõttes, sest seal antakse kokkusurutud, avarat ja objektiivset informatsiooni selle kohta, kes oli Stalin, millega ta ajalukku läks ja mida riigi heaks tegi.