Ehituslubasid andev Riia ehituskomisjon allub Riia linnapeale ja järelvalvet selle komisjoni üle teostab arengukomisjon, mille esimees on Riia linnapea Nils Ušakovsi erakonnakaaslane. Nende erakond Kooskõla Keskus on võimul Riias, aga on Läti riigi tasemel opositsioonis.

Spolitise sõnul on avalikkuse surve, et keegi peab sellise tragöödia puhul vastutama. Kuna tema valitsuses on kolm ministrit on tagasi astunud ja regionaalminister astub tagasi 1. detsembrist, leidis Dombrovskis ilmselt, et sellises olukorras oleks targem näidata riigimehelikku hoiakut ja astuda tagasi.

President saab nüüd alustada konsultatsioone, et moodustada parem valitsuskoalitsioon, mis tõenäoliselt tähendab, et Dombrovskis saaks uuesti peaministriks.

Valitsuse koosseisu muutus võimalik, sest praeguse valitsuse ühe koalitsioonipartneri, Reformierakonna toetus viimase 1,5 aasta jooksul on olnud 1,5 protsenti. Seetõttu ei ole välistatud, et uue valitsuse moodustavad Dombrovskise erakond Ühtsus, Roheliste ja Põllumeeste Liit ja veel keegi.

Erakorralisi valimisi ei saa Spolitise hinnangul välistada, aga see on küsimus presidendile. Järgnevad kaks nädalat konsultatsioonid, siis president arutab poliitilise olukorra kõigi erakondadega läbi.