Süüria inimõiguste vaatluskeskuse teatel alustas ISIS pärast välikomandör Abu Hayjaa al-Tunisi hukkumist 30. märtsil toimunud õhurünnakus reeturite väljaselgitamist. Vaatluskeskuse väitel hukkas ISIS aprillis ja mais 21 reetmises kahtlustatud võitlejat.

Inimõiguslaste juhi Rami Abdurrahman ütles CNN-ile, et naftaväljade vastu suunatud rünnakute tõttu on terrorirühmituse sissetulekud viimastel kuudel oluliselt vähenenud. „ISIS-e organisatsioonis võib olla rakukesi, mis tegutsevad mõne rahvusvahelise julgeolekuagentuuri heaks,“ ütles Abdurrahman.

Analüütik Michael Weiss märkis CNN-ile, et viimastel kuudel on ISIS kaotanud niihästi sõjaministri kui ka liikumise tähtsuselt teiseks meheks peetud naftaministri. „See peab tekitama paranoiat – kuidas on koalitsioon nende tapmisega toime tulnud?“ märkis Weiss. Tema väitel näitavad intervjuud ISIS-e desertööridega, et liikumist iseloomustab totaalne ja kõikehõlmav paranoia. „Nende järele luurab Süürias Bashar al-Assadi režiim, Iraagis sealne luure, põhja-Iraagis kurdid, samuti Vene föderatsiooni ning Prantsusmaa, Briti ja USA agendid.“

Reeturijahti saab jälgida ka ISISe viimastes propagandavideodes. Ühes Raqqa linnas filmitud videos näidatakse risti külge seotud spioonide mahalaskmist. Teises videos näeb mehi, kes tunnistavad, et neile maksti koalitsioonijõududele info edastamise eest. Seejärel seotakse mehed auto külge ja lastakse koos sellega õhku. Maikuus teatas ISISe propagandaajakiri, et Venemaalt pärit naisspioon aitas tappa mitu ISISe võitlejat, kuni ta kinni püüti ja hukati.