Alkoholitarbimisega seotud probleemid vähenesid Soomes aastaid, sest ka alkoholitarbimine vähenes. Nüüd on Soome sotsiaal- ja tervishoiuala lubade- ja kontrolliameti Valvira teatel nende tervise- ja sotsiaalprobleemide vähenemine peatunud, teatab YLE Uutiset.

Alkoholiga seotud vägivallajuhtumite arv kasvas eelmisel aastal 2010. aastaga võrreldes ligi neljandiku võrra. Näiteks politseid kutsuti inimeste koju kaks protsenti rohkem. Kokku tehti politseile 84 000 väljakutset. Ka roolijoodikuid jäi mullu kaks protsenti rohkem vahele kui aasta varem.

Soomlased jõid eelmisel aastal 54 miljonit liitrit sajaprotsendilist alkoholi. See tähendab kümme liitrit elaniku kohta. Soomes müüdi alkoholi 8,1 liitrit elaniku kohta.

Alkoholi koondtarbimine vähenes Soomes kolme aasta jooksul, aga eelmisel aastal langus peatus. Aktsiisi siis ei tõstetud ja tegelikud hinnad jäid madalamaks kui 2010. aastal.

Statistikas mitte kajastuvast tarbimisest 75 protsenti moodustab turistide välismaalt toodud alkohol. Selle kogus jäi samaks ja on umbes kaks liitrit elaniku kohta.