"Nad üritasid tulistamist lausa füüsiliselt ära hoida. Relva kasutamine tuli ka nende jaoks täieliku üllatusena," selgitas uurija Peter Fagerholm Itä-Uusimaa maakonna politseist ajalehele Iltalehti.

Kui 1969. aastal sündinud Esa Åkerlund oli surmavad lasud teinud, põgenes kolmik sündmuskohalt. Autot juhtis tapja abikaasa, keda praegu siiski milleski ei süüdistata.

20-aastast sõpra süüdistatakse relvaga seotud kuriteos ja kurjategija varjamises. Nimelt tulistas kaaslane pärast sõitvast autost taparelvaga mitu lasku õhku.

"Mees oli kindlasti keerulises olukoras. Kui sa istud autos kõrvuti inimesega, kes on äsja tulistanud inimesi, ja too nõuab sult tulistamist, on tegemist üsna raske valikuga. Me ei tea veel, kas teda sunniti või käitus ta nii hirmu ajel," selgitas politseinik Fagerholm.

Politsei pole veel kuulanud üle tapetud inimeste lähedasi, sest neile sooviti anda aega leinamiseks.

Porvoos asuva McDonald’si hamburgerirestorani Drive Ini juures lasti 5. juulil käiku tulirelv, mille tagajärjel sai kaks inimest surma ja üks raskelt haavata.

Vahejuhtumis haavata saanud 1982. aastal sündinud Loviisast pärit mees viidi kriitilises seisundis Helsingi haiglasse. Surma saanud Askolast pärit kaks meest olid sündinud 1982. ja 1965. aastal. Politsei võttis hiljem Porvoo maanteel kinni kolmeliikmelise seltskonna.

Politsei kahtlustab, et hamburgerijärjekorras tekkis mingil põhjusel tüli, mis lõppes tulistamisega. Tüli põhjus pole teada. Ohvrid ja vahistatud polnud politsei teatel omavahel tuttavad.

Tulistamisintsident toimus pärast kella kaht öösel. Juures viibis ka muid inimesi, kes samuti ohtu sattusid.