Iltalehti kirjutab, et Soomes müüakse Kepu-pitsat ning võimalik on valida nii peaministri Vanhaneni-nimelise kui teiste keskpartei juhiks kandideerivate nime saanud pitsade vahel.

Kotipizza kett alustas sel nädalalõpul parteijuhtide reklaamimist üsna omalaadselt - klient saab hääletada kõhu kaudu kas Väyryneni, Kiviniemi, Pekkarineni või Vanhaneni poolt.

Pekkarenini pitsa sisaldab näiteks kana ning Väyrynen on kaetud kebabitükkidega. Pitsakatted on aga valitud juhuslikult, mitte poliitikute lemmikroa järgi.

Kotipizza turundusjuht Timo Jalo ütles, et pitsadele pandi nimed juhuslikult ning see ei näita, millist pitsat mõni poliitik tavaliselt sööb.

Jalo sõnul andis idee nimetada pitsad Keskusta poliitikute järgi reklaamibüroo. Nimelisi pitsasid on nad ennegi müünud: "Meil on olnud Berlusconit ja Saku Koivut. Nüüd mõtlesime, et sel suvel võiks haarata kinni keskpartei juhi valimiste teemast."

Päris erapooletu pitsakett siiski pole, näiteks Väyrynen maksab 70 eurosenti vähem kui teised parteijuhi kandidaadid. See on tingitud pitsakatete erinevusest, naeris Jalo.